Koppelen met andere systemen - Interfacing

Op deze pagina willen antwoord geven op de volgende hoofdvragen;

 

Waarom koppelen met andere systemen?

Met Warehouse-Online bent u in staat om geautomatiseerd uw voorraad te beheren en uw logistieke processen te ondersteunen.
Warehouse-Online zal dan wel moeten beschikken over de juiste artikelgegevens en locaties. Om inkooporders te ontvangen en verkooporders uit te leveren zullen de betreffende in- en verkooporders met bijbehorende adres en verzend gegevens ook in Warehouse-Online moeten staan. Uiteraard kunt u deze data handmatig via de Portal invoeren of via Excel im- en exporteren. Dit is een interessante standaard mogelijkheid van Warehouse-Online waarmee u snel kunt opstarten en of om in eerste instantie de kosten laag te houden. Maar om de administratieve lasten te verlichten, foutkansen te verlagen en meer rendement te halen uit uw voorraad is geautomatiseerde informatie uitwisseling onontbeerlijk. 

 

Welke informatie willen we uitwisselen?

De meest gebruikte informatie;

  1. Inlezen van producten
  2. Inlezen van inkooporders
  3. Inlezen van verkooporders
  4. Inlezen van voorraadstanden ten behoeve van een voorraadvergelijking
  5. Aanleveren van gerealiseerde ontvangsten op basis van de inkooporders
  6. Aanleveren van gerealiseerde verkooporders
  7. Aanleveren van ad hoc voorraadmutaties
  8. Aanleveren van voorraadstanden

 

Hoe gaan we informatie uitwisselen?

Gegevens kunnen ontvangen en aangeleverd worden in de vorm van JSON, XML of CSV bestanden waarbij we standaard transporteren via het (S)FTP. 

Steeds meer bedrijfsapplicaties hebben een eigen gestandaardiseerde koppeling oftewel API (Application Programming Interface). Warehouse-Online is continu bezig met het realiseren van deze gestandaardiseerde koppelingen zoals onder andere met Exact Online, DHL, Budbee en Shopware. 

Het koppelen met deze applicaties aanzienlijk is vereenvoudigd en de inrichting hiervan kan vaak al binnen een dag worden gerealiseerd.

 

Onderstaand plaatje geeft een overzicht van de meest voorkomende mogelijke informatiestromen. NIET alle informatiestromen zijn noodzakelijk om te komen tot een sluitende samenwerking tussen Warehouse-Online en uw applicaties. Neem contact met ons op om uw mogelijkheden door te nemen.

Interfaces_Overview__1_.jpg